عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: بر اساس طرح جدید مجلس که با الگو گیری از تجربیات سپاه در مناطق مرزی تدوین شده است، سربازی به صورت داوطلب و حرفهای در میآید و میتواند تا 5 سال به طول بیانجامد. البته کسانی که میخواهند در دستگاههای دولتی استخدام شوند و سربازی هم نروند، میبایست سه برابر مبلغی را که ستاد کل نیروهای مسلح برای یک سرباز هزینه میکند، پرداخت کنند.
کمالی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط موجود سربازی کماکان به قوت خود باقی است اظهار کرد: یک سری افراد مدلهای سرباز حرفهای و نظایر آن را برای سربازی پیشنهاد میدهند که نشان میدهد این عزیزان چندان به مسائل دفاعی کشور آشنا نیستند.رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به وضعیت فعلی سربازی که فعلا نیز تغییر چندانی در آینده نخواهد کرد، گفت: حالا که میخواهیم سربازی را با همین شکل داشته باشیم باید از این ظرفیت استفاده بهتری داشته باشیم و تا جایی که میتوان سربازی را بهینه کنیم.همچنین ما در این مقاله می خواهیم در خصوص
الگوی سربازی حرفهای
الگوی سربازی داوطلبی- بسیجی چابک
الگوی سربازی علمی تخصصی
ارتش حرفه ای چیست؟
تبدیل سربازی به حرفهآموزی
مطالبی برای شما عزیزان گرداوری کرده ایم امیدواری مورد رضایت شما عزیزان باشد در صورت دریافت راهنمایی بیشتر می توانید با سامانه صدای مشاور تماس حاصل نمایید.
,,,,,,,,,
"سامانه مشاوره تلفنی نظام وظیفه"
مشاوره دهنده تخصصی خدمت سربازی
برای تماس با مشاورین ما کافیست از تلفن ثابت و بدون گرفتن کد، با شماره 9099071611
و از موبایل همراه اول با شماره 99225595 تماس حاصل فرمایید
تماس از 8 صبح تا 12 شب
حتی ایام تعطیل
,,,,,,,,
کمالی با بیان اینکه برای بهینه کردن سربازی راههای مختلفی وجود داشته و ستاد کل نیز از پیشنهادات خوب در این زمینه استقبال میکند، گفت: یکی از این راهها سربازی از طریق انجام پروژه تحقیقاتی است. راه دیگر طی کردن دوران سربازی در خدمت تولید کشور، بهداشت، آموزش و ... است که تحت عنوان سرباز امریه اجرا میشود و افراد از طریق آن وارد دستگاههای دولتی شده و از ظرفیتهایشان استفاده میکنند.وی با اشاره به دستور سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص مهارت آموزی به سربازان اظهار کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در راستای بهینه سازی خدمت سربازی با دستور ریاست ستاد کل نیروهای مسلح به شکل جدی در سال جاری اجرایی شد، موضوع مهارت آموزی به سربازان است.
الگوی مزبور امروزه شایعترین مدلهای خدمت سربازی در جهان است که البته دارای مزایا و همچنین معایبی است. از مهمترین مزایای این سیستم میتوان به: - افزایش کارآمدی نیروهای مسلح به دلیل تخصصی شدن خدمت- انگیزه بالای سربازان به دلیل اختیاری شدن خدمت- استفاده از فناوری های نوین، کاهش ریسک امنیتی، دفاعی- کاهش هزینه های اقتصادی دولت- کاهش تخلفاتی مانند فرار از خدمت و غیبت و ...- افزایش همبستگی سازمانی- کاهش تلفات انسانی اشاره کرد. همچنین بنا بر گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی این توع الگو معایبی دارد که عبارتند از : - محروم ماندن از نیروهای مردمی و داوطلب، ضعف فرهنگ سازی امنیت و دفاع در میان جامع و جوانان - افزایش بودجه نظامی در برخی موارد- ضعف در تربیت جوانان و جامعهپذیری.
داوطلب بودن و الگوهای رفتار و فعالیت های داوطلبانه بالاترین نتایج را در عرصه های مختلف به دنبال دارد و افراد به دلایل مختلف پا به عرصه رفتارهای داوطلبانه می گذارندو چنانچه فضا را مطابق میل و انگیزه های خود ندانند کم کم از سازمان فاصله می گیرند. بنابر گزارش مرکز پژوهش های مجلس این الگو می تواند اثربخش ترین و کارآمد ترین مدل های سربازی باشد چه اینکه متغیر داوطلبانه بودن و انگیره مثبت بیشترین نقش را در انجام صحیح و موثر وظیفه و خدمت ایفا کند.
در شرایط کنونی از توانایی های تخصصی سربازان کمتر بهره برداری بهینه به عمل می آید. در این الگو شاخص و معیار خدمت سربازی تخصص ها و توانمندی های علمی مشمولان است و سربازان پس از گذارنیدن دوره مناسب آموزش نظامی - دفاعی در محیط های خدمتی تخصصی و علمی متناسب با رشته تخصصی به کارگیری می شوند. مهم ترین آقار این سیستم افزایش انگیزه خدمتی و بهره وری بالا است.
سربازی میراث ناپلئون بناپارت است که توسط رژیم گذشته به ایران وارد شد. اما به مرور کشورهای جهان به ضعف ها و ناکارآمدی های سربازی و ناسازگاری آن با حقوق بشر و حق انتخاب و آزادی جوانان پی بردند و به همین دلیل خدمت سربازی را حذف نموده و به جای آن ارتش حرفه ای را که مبتنی بر سربازی داوطلبانه است بنیان نهادند. در ارتش حرفه ای از سربازانی که به اجبار و به دلیل ترس از محرومیت از خدمات عمومی یا مجازات به سربازی می آیند، خبری نیست بلکه تنها از کسانی که مایلند در امور نظامی فعالیت کنند ثبت نام به عمل می آید و پس از تایید صلاحیت های مندرج در قانون با آنها قراردادهای معمولا 5 ساله به امضا می رسد و در مقابل دریافت حقوق و مزایای کافی به خدمت ارتش در می آیند. این سیستم به دلیل کارآمدی و فواید بی شمارش به سرعت در جهان رواج یافت و اکنون 109 کشور از مجموع 197 کشور جهان سربازی را حذف کرده و ارتش حرفه ای بنیان گذاشته اند. اکثر کشورهای باقی مانده نیز طرح هایی عمدتا 5-3 ساله برای ایجاد ارتش حرفه ای تدوین کرده اند.
سه ویژگی عدم رضایت، کار بیمزد و رایگان و همچنین عدم امکان پیگیری مطلوبیت فردی و منافع شخصی باعث شده خدمت سربازی در ایران اجباری شمرده شود و نهتنها برای سرباز بلکه برای سیستم نظامی هم بازده نداشته باشد. از اینرو باید سربازی اجباری از بین برود و به سمت سربازی حرفهای همچون روش غالب کشورهای دنیا پیش برود. چون:
1- ارتشها به سوی تخصصیتر شدن پیش میروند و لذا ضرورت حضور افراد زبده بیشتر حس میشود و لازم است آنها برای مسئولیتهای واگذاری، آموزشهای خاص ببینند و آموزشهای فعلی کفاف نمیدهد و اگر آموزشها را در شرایط کنونی افزایش دهیم زمانی برای خدمت سرباز باقی نمیماند.
2- آمار جوانان تحصیل کرده به شدت رو به فزونی است و اکثر جوانان دیپلم به بالا هستند و مسئولیتهای واگذاری متناسب با تحصیلات آنها نخواهد بود، لذا جوانان احساس میکنند که بهرهوری از عمرشان نسبت به آنچه که در ایام سربازی به دست آوردهاند متناسب نیست بنابراین عنوان میکنند که دو سال از عمر آنها تلف شده است.
3- علی رغم حقوق کم سربازان و شرایط فعلی هزینه های دولت به مراتب افزونتر از پرداخت به سربازان حرفه ای است.
4- انگیزه در سرباز حرفه ای به مراتب بیشتر از سرباز عمومی است.
5- بیتالمال مانند خودروها، تأسیسات و … و دهها موارد دیگر بهتر حفظ میشود.
6- اگر بعد از سه ماه آموزش اجباری ادامه دوره را به سربازی حرفهای تبدیل کنیم هزینههایی که نیروهای نظامی متحمل میشوند بسیار کاهش خواهد یافت.
علاوه بر این پیشنهادات مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پیش از این نیز رییس اتاق بازرگانی ایران از پیشنهادی جذاب برای خدمت سربازی خبر داد که یکسال پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت جزئیات آن را به ستاد کل نیروهای مسلح ارائه کرده ؛ طرح «سرباز صنعت» که البته طرح جدیدی نیست و پیشتر از اواخر سال 83 در کشور اجرایی شده بود، اما پس از ارزیابی انجام شده به دلیل مثبت نبودن نتایج، اجرای آن از سال 86 متوقف شد.
حالا یک مقام مسئول استانی دوباره این موضوع را به صدر خبرها رسانده اما به نظر میرسد وی از پیگیریهای قبلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این حوزه بیخبر بوده، از سوی دیگر طرحهای مربوط به سربازی در ستاد کل نیروهای مسلح بررسی میشود و نیروی انتظامی یکی از زیر مجموعههای ستاد کل محسوب میشود؛ این در حالیست که جلال پور از ارسال این طرح به وزیر کشور به عنوان جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی در آینده نزدیک خبر داده است.
همزمان یحیی کمالیپور، نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در تشریح این طرح با بیان اینکه طرح جدید با هدف تبدیل سربازی به حرفهآموزی تهیه شده است، گفت: در طرح جدید مجلس برای سربازی، سرباز دو سال خدمت میکند و غالبا کار او نگهبانی و مسائل رزمی است. وی در گفتوگو با «ایسنا» گفت: ما در طرح جدید بهدنبال آن هستیم که در کنار این مسائل رزمی آموزش حرفه و حرفهآموزی دنبال شود. وی افزود: هدف از این موضوع این است که پس از اتمام خدمت سربازی فرد بتواند حرفه خود را در جامعه دنبال کند، یعنی باید به گونهای باشد که دوران سربازی برای او ماندگار باشد. نایبرئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اضافه کرد: ما بهتازگی این موضوع را به مرکز پژوهشها ارسال کردیم تا در این خصوص نظرات کارشناسی خود را ارائه کند و پس از آن موضوع را به امضای نمایندگان بگذاریم.
مجلس شورای اسلامی برای حل این مشکلات و اجرای بهتر خدمت نظام وظیفه، طرحی را پیشنهاد کردهاست که بر مبنای آن خدمت سربازی به صورت "داوطلب بسیجی" اجرا شود که مشابه این طرح هم اکنون توسط سپاه در مرزهای کشور در حال اجرا است. در این طرح سپاه در استانهای سیستان و بلوچستان و برخی استانهای غربی از مردم بومی منطقه به عنوان نیروی داوطلب بسیجی برای تامین امنیت مرزها استفاده میکند.
منبع:الگوی سرباز حرفه ای چیست؟
کسری سربازی ?? خرید سربازی،معافیت تحصیلی،کسری خدمت،معافیت پزشکی،معافیت کفالت مادر،معافیت کفالت پدر،موارد خاص
معافیت،کسری خدمت بسیجیان،مراحل اعزام به خدمت،ارگان های امریه سربازی،سربازان متاهل،ثبت نام خرید خدمت سربازی،خدمت سربازی،نظام وظیفه،سربازی،خدمت،امریه It،معاف از رزم،امریه بانک ها،کد سخا نظام وظیفه،گرفتن امریه،مجازات فرار از خدمت،کسری جبه پدر،معافیت چاقی،دفترچه نظام وظیفه،امریه سازمان انرژی اتمی،کسری خدمت پروژه،امریه،کسری خدمت بسیج 96، کسری خدمت متاهلین 96،کسری خدمت جبهه پدر سال 96،کسری خدمت،